Оваа веб страница е од информативен карактер. Не чуваме лични податоци и не подржуваме регистрирање на корисници. Име и е-маил адреса треба да се внесат само во контакт формата за полесна комуникација.

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Што се колачињата (cookies)?

Колачињата (cookies) се мали текстуални датотеки, кои се сместуваат во Вашиот компјутер или мобилен телефон од страна на веб страниците кои ги посетувате. Овие текстуални датотеки можат да бидат прочитани од страна на веб страниците кои ги посетувате и да помогнат во Вашата идентификација кога повторно ќе ја отворите веб страницата. Овие текстуални датотеки можат да бидат „постојани“ или „привремени“. Постојаните колачиња (cookies) остануваат на Вашиот компјутер и кога ќе го исклучите пребарувачот (ќе преминете во офлајн состојба), додека привремените се бришат штом го затворите интернет пребарувачот. Колачињата (cookies)  се користат за повеќе цели, како на пример за да се запомнат Вашите активности и преференции (вклучувања, јазични преференции, големина на фонт или како да ви се прикажува страницата), за да се обезбеди персонализирана/приспособена содржина на веб страницата и да се прикаже навигациската историја на истата.

Зошто користиме колачиња (cookies)?

На оваа веб страница користиме колачиња (cookies) за техничко функционирање на истата.

Можете ли да ги избришете или контролирате колачињата (cookies)?

Информациите поврзани со колачињата (cookies), не се користат за Ваша лична идентификација. Прифаќањето на овие колачиња (cookies) е неопходно за работа на веб страницата. Доколку сакате овие колачиња (cookies) можете да ги избришете или блокирате, но ако го сторите тоа нема да можете да ja користите веб страницата.